Onderhoudsvrije tuin met kunstgras in Beverwijk

overlopend in de aangebouwde serre. Prachtig resultaat!

Deze klant uit Beverwijk had de wens om op de bestaande bestrating van 30 x 30 tegels EasyLawn kunstgras te installeren. De bewoners wilden een zorgeloze tuin met kleur, waar honden en kinderen lekker op kunnen spelen. Uiteraard een voordeel dat de tuin op de zonnige kant van het huis ligt.

Tevens heeft de klant een veranda waarvan het frame op de bestaande bestrating steunt, deze is nu geïntegreerd in het geheel. Hierdoor kon er geen gebruik worden gemaakt van bevestigingspinnen en heeft Maarl Tuinen gekozen voor het vastschroeven van de mat rondom op een houten frame.

Doordat de tuin verder is afgevuld en aangetrild met een fijne puinkorrel, wat zorgt voor een stevige en waterdoorlatend ondergrond, ligt het frame goed stevig en op precies de juiste hoogte, ook tegen de rand van de veranda aan. Van de onregelmatige tegels is ook niks meer te zien, de tuin is vlak en iets aflopend richting de uitgang.

 

  • Nooit meer maaien
  • Nooit meer water geven
  • Nooit meer venticuteren
  • Geen pesticiden
  • Nooit meer bemesten

Op het bed van puin is vervolgens drukverdeeldoek gelegd om ook het laatste stukje stevigheid toe te voegen, waardoor er geen kuilen of hobbels ontstaan, in de tuin gaat een trampoline komen en ook de honden moeten zorgeloos kunnen spelen.

Uiteraard is daarna het EasyLawn kunstgras geïnstalleerd. Eerst uitrollen en op de juiste plek leggen, op maat snijden en vast geschroefd op het houten frame. De 2 stukken die naast elkaar liggen zijn naadloos verlijmd met zelfklevende lijmband. Ook de hoek waar de waterafvoer zit is netjes gemaakt door het EasyLawn kunstgras over de put heen te leggen en rondom vast te schroeven.

Hierdoor zie je de put niet meer maar behoud deze wel zijn functie. Onder de klimop is uiteraard ook kunstgras gelegd, keurig langs de stronk.

Logo

Over de hovenier die dit project heeft aangelegd

Dit project is aangelegd door Maarl Tuinen uit Vijfhuizen. Bij Maarl Tuinen kunt u goed terecht voor de aanleg van een gazon van kunstgras, maar ook voor het aanleggen van een tuin, tuinonderhoud of het snoeien van struiken en bomen bent u aan het juiste adres.

Lees hier meer over Maarl Tuinen >>