Verschil tussen latex en PU (polyurethaan) backed kunstgras

Wanneer gaat om de coating van kunstgras, de meest voorkomende materialen SBR / latex en polyurethaan (PU). Beiden hebben hun voordelen. Urethaan duurder, maar het is ook heavy-duty (wanhopig tuft bindt stevig). In dit artikel, introduceren we de voordelen van polyurethaan (PU) backed kunstgras detailedly.

1. Verbeterde weerstand tegen scheuren

Het polyurethaan wordt gelijkmatig verdeeld over de vezels, die dus een betere hechting aan de rug.

2. Het tapijt gaat langer mee

Vergeleken met latex, polyurethaan niet afbrokkelen of breken. Veroudering tests hebben aangetoond dat zelfs onder extreme weersomstandigheden, polyurethaan zal helpen het tapijt langer mee.

3. Lichter gewicht en makkelijker te installeren

Met PU backing het product lichter, flexibeler en vormbaar vergelijking met latex back producten. De stukken van kunstgras worden gemakkelijker behandeld omdat ze lichter zijn, gemakkelijker te knippen door de dunne flexibele ondergrond en vertonen een aanzienlijk verbeterde aanpassingsvermogen aan land oneffenheden wanneer geïnstalleerd. Omdat PU niet onder de invloed van lagere temperaturen doet verstijven van het product kan eenvoudig worden geïnstalleerd in minder gunstige weersomstandigheden.

4. Geschikt voor huisdieren

PU-backed kunstgras geen vocht, vloeistoffen en dus, urine. Dit is handig voor hondenbezitters als het vermindert de hygiëne en de geur probleem in verband met honden. Echter, we nog steeds adviseren u het gebied te wassen door middel van regelmatig met water en indien nodig gebruik maken van een verdunde ontsmettingsmiddel om hygiënische redenen.

In de meeste gevallen, SBR-backed kunstgras is goed genoeg. Als u op zoek bent naar kunstgras voor huisdieren, of de hoogste kwaliteit producten met voldoende budget, polyurethaan is de beste keuze.

Kunstgras aanleggen in de winter

Hoe kouder het is hoe moeilijker en minder aangeraden het is om kunstgras te installeren. Onder de 7 graden is het kunstgras lastig te hanteren doordat de latex backing zeer stug/broos wordt. Het kunstgras is lastig te plooien en te snijden bij deze lage temperaturen. Bij het snijden wordt het moeilijk om zeer nauwkeurig te werk te gaan (bv. in bochten e.d.).


Een extra risico, bij koud weer, vormt zich bij het lijmen van de naadverbinding. Onder de 7 graden en bij vochtig weer is de uithardingstijd van de kunstgraslijm een stuk langer dan bij warme temperaturen. Daarbij komt het probleem van deformatie door temperatuurverschillen. Wanneer bij koud weer kunstgras wordt geïnstalleerd en het vervolgens warmer wordt bestaat het risico dat door het uitzetten van het product plooien ontstaan in het kunstgrasveld.